Natura en Viu és una plataforma educativa sense afany de lucre que proposa una educació global de les diferents temàtiques que engloben el món de la Biologia i Geologia a l'ESO.

La seva organització al llarg dels 4 anys que dura l’educació a Secundària, busca l'estudi en profunditat des dels diferents nivells d'organització de la matèria fins a la biodiversitat present en el nostre planeta.

L'objectiu final és aconseguir alumnes competents en el coneixement dels medis físic, químic i biològic... tot combinant la metodologia teòrica amb les pràctiques en el laboratori i a l'aire lliure (hort i itineraris)


Els objectius generals:

La matèria de ciències de la naturalesa de l’educació́ secundària obligatòria té com a objectiu el desenvolupament de les capacitats següents:

  1. Comprendre les grans idees de la ciència i utilitzar-les per interpretar fets rellevants de la vida quotidiana així́ com per analitzar i valorar les repercussions del desenvolupament tecnocientífic.
  2. Utilitzar conceptes i estratègies pròpies del treball científic, ja sigui manipulativament o a través de simulacions, per plantejar preguntes rellevants i obtenir conclusions a partir d’evidències i proves experimentals, amb la realitat de comprendre i ajudar a prendre decisions sobre canvis en la natura, produïts o no per les persones.
  3. Comprendre missatges de contingut científic, elaborar-ne i comunicar-ne, utilitzant el llenguatge oral i escrit i fent servir quan calgui altres llenguatges i recursos, especialment els provinents de les TIC, que puguin ajudar a fer la comunicació́ més eficaç̧.
  4. Cercar i seleccionar informació́ sobre temes científics, utilitzant diferents mitjans i fonts, valorar-la críticament i emprar-la per orientar i fonamentar les pròpies opinions i actuacions.
  5. Cooperar en grups socialment heterogenis en la resolució́ de problemes abordables amb els conceptes i procediments propis de les ciències, demostrant iniciativa i creativitat en el plantejament de propostes i ajudant els companys i companyes en la regulació́ de les dificultats que es manifesten.
  6. Tendir a actuar en funció́ d’actituds i hàbits favorables a la cura i promoció́ de la salut individual i comunitària fonamentats en els coneixements bàsics científics, utilitzant estratègies que permetin enfrontar-se als riscos de la societat actual en aspectes relacionats amb l’alimentació́, les addiccions, la sexualitat i la prevenció́ de les malalties en general.
  7. Analitzar i valorar la importància d’utilitzar els coneixements científics i les interaccions de la ciència i la tecnologia, per satisfer les necessitats humanes i per participar en la presa de decisions sobre problemes locals i globals als quals s’enfronta la societat amb vista a assegurar un futur més sostenible.
  8. Reconèixer que, per a l’exercici de moltes professions, es necessiten coneixements científics i saber aplicar processos propis d’aquest camp del saber.
  9. Analitzar críticament qüestions científiques socialment controvertides, argumentar les pròpies opinions tenint en compte les dels altres i aportant evidències i raons fonamentades en el coneixement científic, i tendir a actuar de manera conseqüent, responsable i solidària.
  10. Reconèixer la naturalesa de la ciència i situar els coneixements científics més importants en un context històric, per comprendre tant la gènesi dels conceptes i teories fonamentals com les interaccions entre la ciència, la tecnologia i la societat. 

- Copyright © NATURA EN VIU - Blogger Templates - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -